INGREDIENTAI: 4 lapai bemielės sluoksniuotos tešlos (apie 330 gr)
16 vienetų smidrų
8 riekelės sūrio
8 riekės šaltai rūkytos šoninės (arba kumpio)
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą sudėti ant pamiltuoto ar nelimpančio paviršiaus, pridengti švariu rankšluostėliu ir palikti apie 30 - 40 minučių atitirpti.
2.
Kiekvieną tešlos lapelį šiek tiek pakočioti, perpjauti pusiau - į du kvadratus.
3.
Smidrus kruopščiai nuplauti, nusausinti, nulaužti sumedėjusią dalį (lengvai lenkti stiebelį, kur jis labiausiai linksta - ten ir laužti). Imti po du smidrus ir apsukti šoninės juostele.
4.
Ant kiekvieno tešlos lapelio dėti po riekelę sūrio, įstrižai - šonine apsuktus smidrus. Užlenkti tešlos kampus, juos tarpusavyje suspjausti, kad susijungtų.
5.
Lengvai išplakti kiaušinį, kad susijungtų trynys ir baltymas. Aptepti skareles.
6.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaus!