INGREDIENTAI: 600 gramų bulvių (mažų, virtų)
100 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvytes perpjauti pusiau. Tarkuotą kietąjį sūrį suberti į dubenėlį.
2.
Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą.
3.
Prapjautą bulvės puselės dalį merkti į kietąjį sūrį ir paspausti, kad sūris priliptų. Bulvę dėti į keptuvę sūriu į apačią. Taip kartoti su visomis puselėmis, dėti vieną šalia kitos, kol užsipildys visa keptuvė.
4.
Pabarstyti druska ir pipirais.
5.
Kept iki kol pamatysite, kad sūris visiškai išsilydė ir šiek tiek patamsėjo - tai reikš, kad jis jau tapo traškus.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.