INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų
200 mililitrų jogurto, natūralaus
2 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis paprikos miltelių (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Supjaustykite baklažaną išilgai į 4 dalis ir aptepkite jas aliejumi. Kepkite uždengtoje kepsninėje apie 5 minutes tiesioginėje kaitroje. Baklažanai iškepę tada, kai tampa minkšti.
2.
Išskaptuokite baklažanų vidų ir sudėkite į dubenį. Įdėkite česnaką ir maltas paprikas. Sumaišykite su maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Sudėkite jogurtą ir druską.
3.
Patiekite kaip kepsnių padažą. Tinka ir su daržovėmis bei traškučiais.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.