TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Puikioji kiaušinienė su feta ir avokadu
Puikioji kiaušinienė su feta ir avokadu

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
1 vienetas avokadų
1 vienetas svogūnų
50 gramų fetos sūrio
1 šaukštelis raudonėlio (arba provanso žolelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba sviesto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Svogūną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų arba sviestą ir apkepkite svogūną iki lengvai pagels.

2.
Kol svogūnai kepa, į dubenėlį įmuškite kiaušinius, raudonėlį, druską bei pipirus ir gerai išplakite. Stenkitės paplakti bent 1 - 2 minutes, tada kiaušinienė bus puresnė ir minkštesnė. Į plakinį sudėkite trupintą fetos sūrį ir išmaišykite.

3.
Sumažinkite ugnį ir supilkite kiaušinių plakinį ant svogūnų. Leiskite pakepti kokias 30 sekundžių, o tada pradėkite maišyti ir kepkite iki mėgstamo kiaušinių iškepimo. Kiaušiniams beveik iškepus (likus kokiai pusei minutės), sudėkite kubeliais supjaustytą avokadą, tiesiog kad jis spėtų sušilti.

4.
Patiekdami galite papuošti saulėje džiovintais pomidorais ar papildoma saujele fetos sūrio. Ar tiesiog skanauti kaip yra, nes ir taip jau gardu :-)



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-09-29 00:00 · 198 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt