INGREDIENTAI: 400 gramų lašišos
2 vienetai avokadų
2 pundeliai gražgarsčių
Marinatui:
2 šaukštai sojos
0.5 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
0.5 šaukšto ryžių acto (arba baltojo vyno acto)
1 skiltelė česnako
1 centimetras imbiero
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį supilti sojos padažą, sezamų aliejų, ryžių actą, įtarkuoti arba įspausti česnako, imbiero. Išmaišyti.
2.
Lašišą supjaustyti nedideliais kubeliais, dėti į dubenį. Supilti paruoštą marinatą. Išmaišyti, uždengti maistine plėvele ir palikti marinuoti 30 minučių.
3.
Avokadus perpjauti pusiau, išimti kaulą, išskobti minkštimą, supjaustyti nedideliais kubeliais.
4.
Į lėkštę dėti nuimamą pyrago kepimo formos žiedą ar specialų žiedą serviravimui, dėti avokadus, lengvai paspausti, sudėti lašišą, tuomet gražgarstes. Nuimti žiedą ir tiekti iš karto.
Patarimai:
•
Jei neturite šviežios lašišos, galima naudoti ir sūdytą.