INGREDIENTAI: 600 gramų kvietinių miltų
400 mililitrų vandens
50 gramų cukraus
30 gramų šlapių mielių
30 gramų kmynų (nebūtina)
5 gramai sviesto (minkšto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
200 mililitrų vandens pašildykite iki šiltumo ir sumaišykite su mielėmis. Palaukite, kol mielės ištirps.
2.
Tada kvietinius miltus, sviestą, mieles su vandeniu ir likusį vandenį sumaišykite dideliame dubenyje.
3.
Tešlą uždenkite plėvele ar rankšluosčiu ir įdekite į orkaitę. Palikite 40 C laipsnių temperatūroje maždaug 2 val., kol tešla pakils.
4.
Ištraukite tešlą ir įmaišykite kmynus, druską ir cukrų. Įdėkite tešlą į kepimo formą. Naudojau 25 cm x 10 cm silikoninę formą. Viršų palyginkite.
5.
Kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, "viršus ir apačia" režimu 40 minučių. Patikrinkite, ar iškepė - įsmeigus medinį pagaliuką į kepinio centrą, ištrauktas jis turi likti sausas ir švarus.