INGREDIENTAI: 500 gramų cukraus
150 mililitrų vandens
2 šaukšteliai maistinių dažų (aš pyliau vyšnių sulčių)
12 gramų želatinos
9 gramai citrinos rūgšties
3 gramai vanilino
3 gramai sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilti 50 mililitrų šalto vandens, o cukrų 100 mililitrų ir palikti 2 valandoms. Po 2 valandų cukrų perpilti į puodą ir užvirti. Užvirus sumažinti ugnį iki silpnos ir pamaišant virti 8 minutes.
2.
Sirupą supilti į dubenėlį, supilti garų vonelėje ištirpintą želatiną ir plakti elektriniu plakikliu mažiausiu greičiu apie 7 minutes. Suberti citrinos rūgštelę ir plakti 5 minutes. Tada supilti vaniliną, sodą ir dar plakti apie 5 minutes, dalimis supilant sultis.
3.
Masė turi būti tokia, kad laikytų formą, jei per tvirta, galima įpilti šiek tiek šalto virinto vandens.
4.
Sudėti masę į konditerinį maišelį ir formuoti zefyriukus. Juos išspausti ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi ir palikti džiūti kambario temperatūroje apie 3 valandas. Atsargiai peiliu nuimti zefyriukus nuo kepimo popieriaus ir sulipdyti po du, jie lengvai sulimpa paspaudus.