INGREDIENTAI: 250 gramų varškės 9%
250 gramų pilnagrūdžių avižų dribsnių
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižas kombainu sumalti, kol išeis kažkas panašaus į miltus.
2.
Sudėti varškę į indą, patrinti rankomis. Suberti maltas avižas, kepimo miltelius, druską, įmušti kiaušinius. Išmaišyti.
3.
Iš masės formuoti norimo dydžio duoneles - bandeles ir dėti ant kepimo popieriumi ar aliejumi, sviestu pateptos kepimo skardos.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Valgyti šiltas ar atvėsusias. Laikyti sandariame inde, kad krašteliai nesukietėtų.
Patarimai:
•
Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina 6 bandelės. Vienoje jų yra 150-200 kcal ir 8-12 g baltymų.
•
Jei namuose neturite 3 kiaušinių, tiks kiek turite. Ir 2 kiaušiniai, ir 1 kiaušinis. Svarbu, kad kažkas sulipintų masę.
•
Iškepusią duonelę rekomenduoju perpjauti pusiau. Dvi puseles galima panaudoti kaip burgerių bandeles ar paprasčiausiai vieną duonelės pusę pagardinti mėgstamais pagardais (užtepėlėmis, kumpeliu, daržovėmis...). Bandelė tinka vietoje duonos.