TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Soti pupelių sriuba su daržovėmis
Pupelių sriuba su daržovėmis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1.5 litro daržovių sultinio
800 gramų konservuotų pupelių (baltųjų, 2 skardinių)
2 vienetai morkų
60 gramų špinatų (gali būti šaldyti)
2 vienetai salierų stiebų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą, kuriame norite virti sriubą, pilti aliejų, įkaitinti.

2.
Svogūną smulkiai sukapoti, berti į puodą ir kepti apie 5 minutes iki kol taps skaidrūs.

3.
Česnaką smulkiai sukapoti, morkas ir salierus susmulkinti, sudėti į puodą su svogūnais, pabarstyti čiobreliu, raudonėliu, druską, pipirais ir pakepti dar apie 3 minutes. Tuomet supilti sultinį, sudėti pupeles ir užvirti ant didesnės kaitros. Kai užvirs, sumažinti kaitrą ir virti apie 15 - 20 minučių iki kol daržovės suminkštės. Jei norite skystesnės sriubos, galite pilti daugiau sultinio.

4.
Į puodą su sriuba sudėti špinatus, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.

5.
Tiekiant, jei mėgstate, tinka pagardinti sūriu (puikiai tiks tarkuotas parmezanas ar paprastas fermentinis).


Patarimai:

Sausų pupelių naudojimas. Jei norite naudoti ne konservuotas pupeles, o sausas, tuomet prieš tai jas reikėtų paruošti. Šiai sriubai reikėtų apie 300 gramų sausų pupelių. Pupeles prieš naktį suberti į dubenį, užpilti vandeniu ir palikti brinkti visą naktį. Išbrinkusias pupeles sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir pavirti apie 20 minučių. Tuomet į puodą berti keptuvėje apkeptus svogūnus, česnakus, morkas, salierus, berti prieskonius ir virti kaip aprašyta recepte.




admin · 2022-09-23 12:00 · 405 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt