TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Per kvailą galvą ir kojom vargas
Vištienos ketvirčiai su ryžiais orkaitėje
Vištienos ketvirčiai su ryžiais orkaitėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
4 vienetai vištienos ketvirčių
300 gramų ryžių (apytikriai, naudojau plikytus)
4 vienetai morkų (apytikriai)
1 pundelis smidrų (nebūtina)
1 vienetas svogūnų (apytikriai)
pagal skonį česnako
pagal skonį druskos
Marinatui:
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas sojos padažo (apytikriai)
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį rūkytos paprikos miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną nuplauti, nusausinti ir pabarstyti druska. Česnaką susmulkinti.

2.
Į dubenį suberti prieskonius vištienai, pipirus, druską, česnako miltelius, paprikos miltelius, smulkintą česnaką, supilti sojos padažą, aliejų ir išmaišyti. Mišiniu įtrinti vištieną ir palikti kelioms valandoms marinuotis.

3.
Ryžius nuplauti po tekančiu vandeniu, morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti.

4.
Į kepimo formą suberti svogūnus, tarkuotas morkas ir paskirstyti per visą formos dydį. Ant viršaus suberti ryžius, sudėti vištieną, neluptas česnako skilteles, smidrus, pabarstyti druska, užpilti vandens tiek, kad apsemtų ryžius. Uždengti folija.

5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą. Praėjusi 45 - 50 minučių nuo kepimo, nuimti foliją ir dar pakepti, kad vištiena apskrustų.




admin · 2022-09-23 03:00 · 20 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt