TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 09:40
Sultingas orkaitėje keptas viščiukas - nereikia marinuoti
Višta viščiukas orkaitėje be marinavimo

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo viščiuko
3 skiltelės česnako (išspausto)
30 gramų sviesto (minkšto)
šiek tiek čiobrelių šakelių
1 žiupsnelis rozmarino (lapelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viščiuką nuplauti ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Įtrinti česnaku, druska, pipirais, į viščiuko vidų įkišti čiobrelių šakeles.

2.
Minkštą sviestą sumaišyti su rozmarino lapeliais. Padalinti pusiau ir atsargiai įkišti po krūtinėlės oda.

3.
Dėti į kepimo indą, išteptą sviestu, uždengti dangčiu arba folija ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 90 minučių. Kelis kartus, kepimo metu aplieti susidariusiomis sultimis. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimti dangtį ar foliją ir leisti apskrusti.

4.
Išimti iš orkaitės ir palikti bent 10 minučių šiltai pastovėti. Patiekti su mėgstamu garnyru.




admin · 2022-09-22 15:00 · 256 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt