INGREDIENTAI: 250 mililitrų kvietinių miltų
120 mililitrų sviesto (tirpinto)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
100 mililitrų cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas vanilino
1 šaukštelis druskos
Kremui:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų varškės
50 gramų cukraus pudros
Papuošimui:
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakti kiaušinus su cukrumi ir vanilinu iki baltumo. Supilti sviestą, pieną (kurį galima pakeisti jogurtu), suberti druską, kepimo miltelius ir miltus, viską išmaišyti. Tešla turi būti tiršta ir puri.
2.
Sudėti į kepimo formeles popierinius keksiuko sijonėlius ir dėti po šaukštą tešlos, iš šonų sudėti folijos gabalėlius ir suformuoti zuikio formą.
3.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 -20 min. Iškeptus atvėsinti.
4.
Kremui grietinėlę su cukraus pudrą išplakti, įmaišyti varškę.
5.
Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ir puošti keksiukus, suformuoti zuikio snukutį pabarstukais.