INGREDIENTAI: 400 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių (didelio)
8 gabalėliai šokolado (nedidelių)
4 šaukštai miltų (arba daugiau)
3 šaukštai manų kruopų
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškė pertriname per sietelį, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, cukrų, vanilę, manus ir gerai išmaišome. Palaipsniui beriame miltus ir dar kartelį išmaišome. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo.
2.
Rankas pamiltuojame, imame varškės, suplojame paplotėlį, į vidurį dedame šokolado gabalėlį ir užspaudžiame kraštus. Suformuojame varškėtį.
3.
Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.