Jautienos didkepsniai su poliarinėmis duonelėmis ir grilintomis daržovėmis - idėja vakarėliui
INGREDIENTAI: 2 pakeliai jautienos nugarinės išpjova (naudojau „Biovela“ „T-BONE steak“ )
3 pakeliai poliarinės duonelės (naudojau „Gardėsio“ STREET FOOD)
400 gramų daržovių mišinio (naudojau „Globus“ čili padaže)
100 gramų majonezo (naudojau „Hellmans“ ORIGINAL )
100 gramų adžikos
2 vienetai rausvųjų svogūnų
1 vienetas cukinijų (nedidelė)
4 vienetai aitriosios paprikos (nedidelės)
2 vienetai saldžiųjų bulvių (didelės)
1 vienetas avokadų (didelis)
1 vienetas žaliųjų citrinų
6 vienetai morkų (su koteliais)
1 skardinė alyvuogių
1 sauja kalendros
2 vienetai saldžiosios paprikos (geltona ir raudona)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį prieskonių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kambario temperatūros mėsą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite rupia druska ir pipirais. Prieskonių nepagailėkite.
2.
Labai gerai įkaitinkite keptuvę arba grilį. Dėkite kepsnį kepti. Jei norite mėsą iškepti vidutiniškai, jums pakaks ją apkepti 2,5 min. iš abiejų pusių. Jei norite mėsą iškepti gerai, kepkite ją apie 4 minutes iš vienos pusės, viso – 8 minutes.
3.
Toje pačioje keptuvėje ar grilyje trumpai paskrudinkite stambiais žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną.
4.
Taip pat grilio keptuvėje arba ant grotelių paskrudinkite poliarines duoneles, prieš tai lengvai apšlakstę alyvuogių aliejumi.
5.
Ant grilio arba keptuvėje kepkite daržoves: supjaustykite cukinijas riekelėmis, saldžiąsias bulves ir paprikas – juostelėmis. Aitriuosius pipirus ir morkas kepkite nepjaustytus. Visas daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Kepkite kol viskas gražiai apskrus.
6.
Pasiruoškite didelę medinę lentelę arba kelias mažesnes. Iškepusios mėsos neskubėkite pjaustyti, leiskite jai „pailsėti“ bent 10 minučių. Tuomet su itin aštriu peiliu supjaustykite mėsą plonomis riekelėmis. Mėsą dėliokite lentelės viduryje.
7.
Aplink mėsą dėliokite apskrudintas poliarines duoneles. Į atskirus mažesnius dubenėlius sudėkite daržovių mišinį čili padaže, majonezą, aštrų padažą, alyvuoges bei keptus svogūnų žiedus. Į likusius tarpus sudėkite keptas daržoves.
8.
Ragaukite ant poliarinių duonelių dėdami padažus, norimus pagardus ir daržoves, viską apšlakstydami žaliosios citrinos sultimis ir apibarstydami kalendrų lapeliais.