INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
250 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
11 gramų sausų mielių
500 mililitrų aliejaus (kepimui ir patepimui)
Aptepimui:
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek pieno (arba sulčių)
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildome ir suberiame į jį mieles, išmaišome, palaukiame, kol suputos. Kiaušinį išplakame su cukrum ir minkštu sviestu, į plakinį supilame pieną su mielėmis, išmaišome. Viską pilame į dubenį su persijotais miltais, išmaišome.
2.
Stalą patepame aliejumi, išverčiame tešlą ir minkome, kol nebelimpa prie rankų. Apdengiame ir padedame pakilti.
3.
Pakilusią tešlą verčiame ant aliejuoto stalo, rankomis suplojame iki 1 centimetro storio, didele stikline ar dubenėliu išspaudžiame apskritimus, o stikliuku - viduriukus. Paruoštas spurgas paliekam pakilti.
4.
Storadugniam puode įkaitinam aliejų, dedame spurgas ir verdame vartant iš abiejų pusių. Išimame spurgas ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejų.
5.
Glajui pagaminti cukraus pudrą sumaišykite su pienu arba sultimi ir citrinos rūgštimi iki norimos konsistencijos. Spurgas išdėliojam, kad atvėstų, aptepame glajumi ir paliekame išdžiūti.