INGREDIENTAI: 100 mililitrų alyvuogių aliejaus
50 gramų baziliko
50 gramų špinatų
50 gramų riešutų (arba sėklų)
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Riešutus, česnaką, bazilikus, špinatus ir sutarkuotą sūrį virtuvės kombainiu arba rankiniu elektriniu trintuvu sutrinkite iki daugmaž vientisos konsistencijos. Tada supilite aliejų ir išmaišykite. Jeigu norite skystesnio pesto, aliejaus pilkite daugiau, o jeigu tirštesnio - mažiau. Paragaukite ir pagal skonį įdėkite dar druskos, jeigu norisi, ir šiek tiek pipirų.
2.
Valgykite arba iškart, arba sudėkite į stiklainiuką ir ant viršaus užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo išdžiūvimo). Padėkite į šaldytuvą - jame pesto be problemų gali gyventi apie porą savaičių (tik kaskart po vartojimo vėl užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus).
3.
Bet kurį pesto galite užsišaldyti žiemai. Tik, jei šaldysite, palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas pesto šiek tiek išsiplės. Skanaus!
Patarimai:
•
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!