INGREDIENTAI: 170 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
170 mililitrų pieno
1 pakelis želės (naudojome Klingai sluoksniuotą želė, mangų skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į puodą (geriau storesniu dugnu, kad nesviltų) pilti pieną ir grietinėlę.
2.
Kaitinti ant vidutinės kaitros, iki beveik užvirs.
3.
Nukelti nuo kaitros, maišant suberti miltelius. Maišyti, kol visiškai ištirps.
4.
Išpilstyti į stiklines, kuriose patieksite. Palikti kambario temperatūroje, kol atvės ir susiformuos putos.
5.
Statyti į šaldytuvą kelioms valandoms, kol visiškai sustings.
Patarimai:
•
Jeigu norite lengvesnio ir greitesnio deserto - tiesiog išmaišykite pakelio turinį su 350 ml karšto vandens, kol milteliai ištirps. Išpilstykite į stiklines, palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje (putėsiai atsiskirs patys - nereikia nieko papildomai daryti). Perkelkite į šaldytuvą visiškai sustingti.