INGREDIENTAI: Tešlai:
600 gramų miltų
180 gramų kepinių margarino (galima pakeisti sviestu)
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
Įdarui:
540 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
100 gramų uogienės (tirštos, naudojau juoduosius serbentus)
80 gramų cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukam kiaušinius, įmaišom grietinę. Pabaigoje suberiam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkom tešlą.
2.
Tešlą dalinam pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę. Didesnę dalį iškočiojam, dedam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir padarom neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedam į šaldytuvą.
3.
Kepam 180 C laipsnių orkaitėje ir apie 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Išimam iš orkaitės ir paliekam atvėsti.
4.
Įdarui į dubenį dedam varškę, 2 trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišom. Pabaigoje įmaišom iki standumo išplaktus 3 baltymus. Atvėsusį padą aptepam uogiene, sukrečiam paruoštą varškę, išlyginam.
5.
Iškočiojam likusią tešlą, užvyniojam ant kočėlo ir atsargiai perdedam ant pyrago. Kiek išeina, prispaudžiam kraštelius, aptepam paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
6.
Paruoštą pyragą dedam į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 40 minučių, kol gražiai parunda. Pilnai atvėsinam ir ragaujam.