INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių (didelių, virtų)
400 gramų varškės
300 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
Padažui:
500 mililitrų grietinėlės
200 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
1 saujelė krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves sumalti, į jas sudėti varškę, įmušti kiaušinį, įdėti druskos, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų. Rankas ir stalą apibarstyti miltais, atgnybti gabalą tešlos ir, pirmyn atgal voliojant ant stalo, padaryti ilgą ploną volelį, tada šiek tiek jį suploti ir supjaustyti įstrižais rombais.
2.
Dėti į kepimo formą, apibarstytą miltais, viršų aptepti lydytu sviestu ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiais apskrus.
3.
Padažui šoninę ir svogūną smulkiai supjaustyti, ir pakepinti. Supilti grietinėlę, sudėti pjaustytus krapus ir dar šiek tiek pakaitinti.
4.
Iškeptus švilpikus sudėti į atsparų karščiui indą ir užpilti padažu. Įdėti į karštą, bet išjungtą orkaitę ir 15 - 20 minučių palaikyti.