INGREDIENTAI: Padažui:
300 mililitrų sultinio
2 vienetai svogūnų (didesnių)
150 gramų sūrio (tarkuoto)
1 šlakelis aliejaus
1 pundelis petražolių (smulkintų)
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai vorčesterio padažo
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių
pagal skonį druskos
Kukuliams:
500 gramų maltos vištienos (arba kalakutienos)
1 vienetas kiaušinių
60 gramų parmezano sūrio
50 gramų panko džiūvėsėlių
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis svogūnų mitelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kukuliams į dubenį įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, sūrį, česnako ir svogūno miltelius, druską, pipirus, gerai išmaišyti šakute. Tuomet sudėti mėsą ir išmaišyti.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Imti šaukštą mėsos, formuoti kukuliukus ir sudėti ant kepimo formos.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių iki kol kukuliai iškeps.
4.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, pilti aliejų ir įkaitinti.
5.
Svogūnus susmulkinti, suberti į keptuvę. Apkepti 5 minutes ant vidutinės kaitros, tuomet sumažinti iki žemos, įberti cukrų, itališkas žoleles ir kepti, pamaišant kas 5 minutes, apie 15 minučių iki kol svogūnai taps auksinės spalvos ir pradės karamelizuotis. Įpilti vorčesterio padažo.
6.
Česnaką susmulkinti ir suberti į keptuvę su svogūnais, suberti miltus ir nuolat maišant pakaitinti 30 sekundžių, tuomet maišant supilti jautienos sultinį. Užvirti ir pavirti 1 - 2 minutes arba iki kol padažas sutirštės.
7.
Tuomet sudėti kukulius, pabarstyti sūriu ir nukelti nuo kaitros. Uždengti dangčiu ir palaukti kelias minutes iki kol sūris išsilydys (jei naudojate keptuvę, kurią galima naudoti kepimui orkaitėje, galite dėti į orkaitę ir pakaitinti kelias minutes iki kol sūris išsilydys). Pabarstyti petražolėmis ir tiekti.
Patarimai:
•
Šiam receptui galima panaudoti ir turimus kukulius iš praeitos dienos pietų. Taip pavyks paruošti visiškai naudą patiekalą.