INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
250 gramų vandens
180 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas agurkų
70 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai majonezo
2 skiltelės česnako
2 šaukštai krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą supilti vandenį ir į jį sudėti sviestą, kaitinti ir maišyti. Reikia kaitinti, kol užvirs.
2.
Įberti druskos, sumažinti temperatūrą ir įsijoti miltus, būtina pastoviai maišyti, kol masė atšoks nuo sienelių. Tešla turi būti standi.
3.
Truputį tešlą atvėsinti ir įmušti po vieną kiaušinius. Gerai išmaišyti.
4.
Tešlą dėti į konditerinį maišelį ir gaminti eklerus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Formuoti siauras, ilgesnes juosteles. Būtina daryti kelių centimetrų tarpus, kadangi jie pakyla trigubai.
5.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių ir kepti apie 30 minučių.
6.
Įdarui kiaušinius nulupti. Kiaušinį ir sūrį sutarkuoti burokine tarka. Sudėti į dubenį.
7.
Į kiaušinį ir sūrį įdėti majonezo. Susmulkinti krapus, tuomet juos, druską, pipirus suberti į sūrio ir majonezo mišinį. Dar įspausti česnako ir gerai išmaišyti.
8.
Plonais griežinėliais supjaustyti pomidorą ir agurką.
9.
Eklerą įpjauti ir tepti užtepėlę, įdėti agurko arba pomidoro.