INGREDIENTAI: 2 stiklinės ryžių
2 stiklinės baravykų
1 litras daržovių sultinio
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 stiklinė parmezano sūrio (tarkuoto)
4 šaukštai petražolių (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Baravykus supjaustome gabalėliais (jei džiovinti, tuomet turėtų būti išmirkyti).
2.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintus svogūną ir česnaką. Suberiame ryžius, išmaišome ir šiek tiek pakepame, kaskart vis pamaišydami. Įpilame samtį sultinio, išmaišome, kepame kelias minutes iki sultinys susigers į ryžius; tai kartojame iki sunaudosime apie pusę sultinio kiekio. Sudedame baravykus, druską, pipirus ir gerai išmaišome. Vis pamaišydami toliau dedame po samtį sultinio; taip iki ryžiai iki galo išvirs.
3.
Patiekiame su tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis. Buon appetito!