INGREDIENTAI: 300 gramų miltų
150 gramų varškės (drėgnesnės)
100 gramų sviesto (minkšto)
80 gramų džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, spanguolių, citrinų ir t.t.)
75 gramai cukraus
70 gramų džiovintų vaisių (cukatų, razinų)
50 gramų migdolų (smulkintų)
0.5 vieneto apelsinų (reikės žievelės)
3 šaukštai apelsinų sulčių (šviežių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek vanilės
šiek tiek kardamono
šiek tiek malto imbiero
Aptepimui:
30 gramų sviesto (tirpinto)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Džiovintus vaisius užpilti verdančiu vandeniu ir trumpam palikti pastovėti. Po to vandenį nupilti, didesnius vaisius susmulkinti ir viską užpilti apelsinų sultimis. Palikti pastovėti 15 minučių.
2.
Varškę išsukti su kepimo milteliais ir cukrumi, tada įdėti sviestą, vanilę, kardamoną, imbierą, tarkuotą apelsino žievelę, ir viską gerai išmaišyti.
3.
Į džiovintus vaisius įberti 1 šaukštą miltų, išmaišyti, suberti varškės-sviesto masę, suberti cukatas, smulkintus riešutus ir išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą.
4.
Pamiltuoti stalą, iškočioti 1 centimetro storio tešlą ir supjaustyti nedideliais kvadratėliais, maždaug 3*3 centimetro.
5.
Sudėti sausainius ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 18-20 minučių. Išėmus iš orkaitės leisti 1-2 minutues atvėsti, tada sutepti tirpintu sviestu ir pabarstyti cukraus pudra.
6.
Visiškai atvėsusius sausainius sudėti į dėžutę ir palikti stovėti vėsioje patalpoje 3 paras. Tada juos galima ragauti!