INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės speltų miltų
2 stiklinės kefyro
2 saujos razinų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas kmynų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persijoti miltus, sumaišyti su druska, kepimo milteliais, cukrumi.
2.
Razinas nuplauti ir nusausinti, sudėti į miltus kartu su kmynais. Pilti kefyrą.
3.
Užminkyti tešlą. Tešlą palikti pusvalandžiui "sunokti" (tešla bus kiek lipni).
4.
Tešlą perminkyti ant miltais pabarstyto stalo. Suformuoti apvalų kepalą ir dėti ant riebalais pateptos kepimo skardos.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.