TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Risotto su baravykais ir jautiena pagal Gian Luca Demarco



INGREDIENTAI:
500 gramų ryžių (naudojau Carnarolli)
400 gramų smulkintos jautienos
150 gramų parmezano sūrio
100 gramų sviesto
2 pakeliai džiovintų baravykų (aipie 80 g)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (naudojau Extra Virgin)
Sultiniui:
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 vienetai salierų stiebų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame sultinį: į puodą su verdančiu vandeniu sudedame skustą morką, nuluptą svogūną bei salierą. Verdame apie 25 min nuo viršaus nuimant putą, tuomet viską perkošiame, kad sultinys būtų skaidrus.

2.
Vandeniu užpilame džiovintus baravykus ir paliekame brinkti.

3.
Labai smulkiai supjaustome svogūnus. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejų. Svogūnus apkepiname, kol jie įgauna auksinę spalvą. Sudedame jautieną, apkepiname.

4.
Suberiame ryžius, pakepiname, kad taptų skaidrūs. Palengva pilame sultinį. Vis pamaišome ir reguliuojame tirštumą bei skonį. Maždaug po 15 min dedame baravykus, įberiame druskos. Pagardiname sviestu ir parmigiano. Dar kartą viską išmaišome ir paliekame 5 min pailsėti. Skanaus!




admin · 2022-09-14 06:00 · 271 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt