TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Puikusis morkų pyragas su varškės kremu
Puikusis morkų pyragas su varškės kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 gramų morkų
320 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų rudojo cukraus
150 gramų riešutų (pekano, graikinių arba lazdyno)
150 mililitrų aliejaus
1 šaukštas cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sutarkuoti morkas smulkia tarka. Jeigu labai sultingos morkos, nuspauskite skystį, bet sulčių neišpilkite, gali prireikti.

2.
Riešutus susmulkinti.

3.
Kiaušinius išplakti iki purių putų. Supilti aliejų ir gerai išmaišyti.

4.
Atskiriame inde sumaišyti miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną ir po truputį, maišant, suberti į kiaušinių masę.

5.
Į tešlą suberti riešutus ir morkas. Gerai išmaišyti. Jeigu masė pasirodys labai tiršta, įpilkite šiek tiek morkų sulčių. Supilti į kepimo formą 20 cm skersmens.

6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol biskvitas visiškai iškeps. Palikti atvėsti. Atvėsusį biskvitą padalinti į dvi dalis.

7.
Kremui grietinėlę išplakti iki standumo. Atsargiai įmaišyti kreminę varškę ir cukraus pudrą.

8.
Dėti pirmąjį biskvitą ant serviravimo lėkštės, užtepti pusę kremo ir ant viršaus uždėti antrąjį torto sluoksnį lygiąja puse į viršų. Užtepti likusį kremą ant viršaus.

9.
Papuošiau smulkintais riešutais.




admin · 2022-09-13 12:00 · 265 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt