INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
120 gramų nerafinuoto cukraus (+ formai pabarstyti)
100 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto (+ formai patepti)
3 šaukštai romo
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijojame į dubenį, sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, druska.
2.
Sviestą ištirpiname.
3.
Į miltų mišinį įmušamame kiaušinius, supilame trynius, romą, sumaišome iki vientisos konsistencijos masės. Į masę supilame ištirpintą sviestą, išmaišome.
4.
Pakaitiname pieną, bet neužviriname.
5.
Į tešlą po truputį, maišant, supilame pieną. Tešlą dedame į šaldytuvą parai.
6.
Kanelių formeles patepame sviestu ir pabarstome cukrumi. Tešla pripildome formeles, palikdami apie 1 cm nuo viršaus.
7.
Kepame iki 250 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių. Tada kaitrą sumažiname iki 170 C laipsnių ir kepame dar 50 minučių. Kepant stebime kaip kyla kanelės, jeigu labai iškyla iš formos, galime ištraukti iš orkaitės, palaikyti kelias minutės, kol kanelės sugrįš į savo formą ir dėti atgal į orkaitę. Išjungiame kaitrą ir kaneles paliekame orkaitėje 20-30 min, vėliau ištraukiame iš orkaitės ir formos. Skanaus.