INGREDIENTAI: 420 mililitrų pieno
275 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
120 gramų šokolado gabaliukai
50 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (ar vanilės ekstrakto)
1/3 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į vieną indą supilame pieną ir sudedame sviestą. Pašildome mikrobangų krosnelėje, kol sviestas ištirpsta. Tada įmaišome cukrų, vanilinį cukrų, atidedame į šalį ir paliekame atvėsti.
2.
Dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
3.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, supilame į pieno masę ir išmaišome.
4.
Naudodami šaukštą ar mentelę miltų mišinį lėtai ir lengvai įmaišome į pieno-kiaušinių masę. Nereikia permaišyti, turėtų likti mažų miltų gumulėlių. Tešlą paliekame kambario temperatūroje 5-10 minučių.
5.
Įkaitiname vaflinę. Pilame tešlą ant karštos vaflinės, užberiame šiek tiek šokolado gabaliukų, vėl užpilame šiek tiek tešlos ir kepame, kol vafliai įgauna gražią auksinę spalvą. Taip iškepame visus vaflius.
6.
Vaflius patiekiame su mėgstamais vaisiais, uogomis, grietinėle. Skanumėlis!