INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų
240 gramų kefyro
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio sodos
Papildomai:
pagal poreikį aliejaus (virimui)
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina, pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įpilti kefyro, suberti sodą, išmaišyti. Tuomet įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, įdėti grietinės, suberti miltus ir gerai išminkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą iškočioti iki 1 cm storio. Supjaustyti juostelėmis, per juostelės vidurį padaryti įpjovą, tačiau neperpjauti iki galų, per įpjovą perkišti vieną juostelės galą.
3.
Į puodą įpilti aliejaus, kad apsemtų žagarėlius iki pusės, įkaitinti, sudėti paruoštus žagarėlius, kepti iki kol švelniai paruduos.
4.
Iškepusius ir kiek pravėsusius žagarėlius pabarstyti cukraus pudra.