TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
200 gramų avižinių miltų (arba avižinių dribsnių, žr. patarimus)
290 gramų graikiško jogurto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos (ar pagal skonį)
šiek tiek avižinių miltų
Patiekiant:
pagal skonį tepamo sūrelio
pagal skonį vyšninių pomidorų
pagal skonį skrudintų riešutų (naudojome “Gėrybių rago“ skrudintus migdolus su pomidorais, česnakais ir kapanių sėklomis)
pagal skonį žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį beriame avižinius miltus, kepimo miltelius bei druską. Sukrečiame jogurtą.

2.
Viską labai gerai išmaišome. Masė turėtų būti minkšta ir lipni. Paliekame ją 15-20 min pastovėti ir išbrinkti (šią masę galima pasiruošti ir iš vakaro).

3.
Pabarstome stalą trupučiu avižinių miltų ar kukurūzų (arba bulvių ar tapijokos) krakmolu. Imame trečdalį avižinės masės, suspaudžiame į rutulį ir iškočiojame pailgą diską.

4.
Keptuvę gerai įkaitiname, patepame trupučiu aliejaus ir dedame duonelę. Kepame dvi minutes (arba iki duonelės paviršius gražiai paruduoja), tada apverčiame ir kepame dar minutę.

5.
Iškepusią duonelę padedame ant grotelių truputėlį atvėsti. Taip paruošiame visas duoneles.

6.
Viskas! Gardiname duoneles mėgstamais priedais, pjaustome ir skanaujame! Mums patinka jas aptepti kreminiu sūreliu, pagardinti vyšniniais pomidoriukais ir pabarstyti skrudintais riešutais bei žalumynais.


Patarimai:

Beje, su miltų rūšimi eksperimentuokite drąsiai - avižinius keisdami grikių ar avinžirnių miltais arba, jei nevengiate glitimo, pilno grūdo ruginiais ar kvietiniais miltais. Tiesiog, priklausomai nuo miltų rūšies, jogurto gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau - jo dėkite tiek, kad išmaišyta masė būtų tiršta, šaukštu sunkiai maišoma, tačiau liktų minkšta bei lipni.


Nesuvalgytas duoneles suvyniokite į medvilninį rankšluostėlį ir laikykite kambario temperatūroje. Gardžios jos išlieka 2-3 dienas.


Naudojome 10% riebumo graikišką jogurtą. Jeigu naudotumėte liesesnį, papildomai įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, o jogurto tada dėkite 280 g.


Avižinius miltus galite lengvai pasigaminti ir patys - avižinius dribsnius (paprastus, ne greito paruošimo) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir sutrinkite iki kuo smulkesnės konsistencijos


Pabarsčius paviršių krakmolu duonelės kočiosis lengviau negu pabarsčius avižiniais miltais.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-09-08 09:00 · 495 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt