INGREDIENTAI: Blyneliams:
2 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės pieno (ar vandens)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų varškės
200 gramų sūdytos lašišos (ar rūkytos)
1 pundelis krapų
5 šaukštai grietinės
30 gramų raudonieji ikrai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lietiniams išplakame šluotele kiaušinius su druska ir cukrumi. Įmaišome miltus, supilame pieną ir aliejų. Tešlą gerai išmaišome.
2.
Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Kai apkepa viena pusė, apverčiame ir kepame kitą pusę. Taip iškepame visus blynus
3.
Varškę ištriname su grietine. Pagardiname druska, smulkintais krapais. Lašišą supjaustome smulkiais gabalėliais. Įmaišome į varškės masę.
4.
Įdaru tepame lietinius, pabarstome ikrais. Blynus sulankstome, kaip jums labiausiai patinka ir šiek tiek apkepame gerai įkaitintame aliejuje.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!