INGREDIENTAI: 350 mililitrų pieno
170 gramų miltų
130 gramų rudojo cukraus
75 gramai sviesto
3 vienetai kiaušinių
Įdarui:
200 gramų varškės (plombyro skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome.
2.
Tešlą truputį (!!!) atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, - tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą.
3.
Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir paplikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite. Ji turi būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą.
4.
Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos spaudžiame sausainius.
5.
Kepame 200°C karštumo orkaitėje 20-30 min, kol sausainiai gražiai apskrus.
6.
Pyragaičių vidų pripildome plombyro skonio varške. Beje, varškę įdarui galimą pasigaminti ir pačiam: paprastą varškę pertrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir keliais šaukštais grietinės arba grietinėlės.