INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
100 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų vištienos (maltos)
30 gramų svogūnų laiškų
1 šaukštas persilado prieskonių
3 gramai druskos
1 gramas pipirų
Kepimui:
400 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį beriame miltus, druską, pilame pieną, dedame sviestą ir suminkome tešlą.
2.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame 20 min. Tuomet pabarstyti miltais ir dar perminkyti, vis dedant tešlos kraštą per viduriuką, taip ji bus elastinga.
3.
Į dubenį dėti mėsą, svogūnų laiškus susmulkinti, suberti į dubenį su mėsa. Berti persilado prieskonius, pipirus, druską ir išmaišyti.
4.
Imti 1/4 tešlos ir iškočioti, į vieną pusę dėti įdarą, užlenkti kitą pusę ir šakute prispausti kraštus.
5.
Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Prieš tiekiant pabarstyti žalumynais.