TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Cukinijų kamuoliukai orkaitėje
Cukinijų kamuoliukai orkaitėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
250 gramų cukinijų (gryno svorio)
80 gramų kietojo sūrio (Džiugo arba parmezano tipo)
60 gramų džiūvėsėlių (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
3 skiltelės česnako (arba šaukštelio česnako miltelių)
1 sauja baziliko (šviežio arba šaukštelį džiovinto)
2 šaukšteliai džiovintų petražolių (arba raudonėlio)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
200 gramų graikiško jogurto
1 šaukštas majonezo (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1 pundelis krapų
2 žiupsneliai džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją gerai nuplauti ir sutarkuoti, tuomet nuspausti skystį. Galima išspausti skystį spaudžiant cukinijas rankomis ar sudėti ant rankšluostėlio ir palaukti apie 10 minučių iki kol skystis susigers. Tuomet cukinijas sudėti į dubenį.

2.
Į dubenį su cukinijomis įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, petražolių, įspausti česnako ir gerai išmaišyti. Tuomet suberti džiūvėsėlius. Džiūvėsėlių tikslus kiekis priklausys nuo paruoštos masės drėgmės - paėmus šiek tiek masės, ji turi būti tvirta.

3.
Baziliko lapelius smulkiai sukapoti ir suberti į dubenį su cukinijos mase, įtarkuoti sūrio ir dar kartą gerai permaišyti.

4.
Imti šiek tiek (maždaug vieną šaukštą) paruoštos masės ir sukant tarp delnų formuoti nedidelius kamuoliukus. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštus kamuliukus.

5.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes iki kol gražiai apkeps.

6.
Susmulkinti krapus ir suberti į dubenėlį.

7.
Į dubenėlį su krapais sudėti jogurtą, majonezą, įspausti česnako, įberti raudonėlio, pipirų, druskos ir gerai išmaišyti.

8.
Kamuoliukus tiekti šiltus arba jau pravėsusius su paruoštu padažu.


Patarimai:

Jei norisi, šiuos rutuliukus galima ir užsišaldyti. Tuomet suformuotus rutuliukus reikėtų išdėlioti vienu sluoksniu ir dėti į šaldymo kamerą. Taip juos galima saugoti apie mėnesį.


Kietąjį sūrį galima keisti fermentiniu ar maišyti kartu. Tad puikus būdas sunaudoti sūrio likučius.


Jei padažo pagaminsite daugiau, jį galima laikyti šaldytuve 10 dienų ir pagardinti kitus patiekalus.




admin · 2022-09-07 12:00 · 314 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt