TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Japoniški grill jautienos ir smidrų suktinukai „Negimaki“
Japoniški grill jautienos ir smidrų suktinukai „Negimaki“

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 vienetas jautienos antrekoto (naudojome „Feel the Beef“)
14 vienetų smidrų
5 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai austrių padažo
2 šaukštai ryžių acto
2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
1 šlakelis aliejaus
Patiekiant:
pagal poreikį svogūnų laiškų
pagal poreikį sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Indelyje sumaišome sojų padažą, austrių padažą, ryžių actą ir skrudintų sezamų aliejų.

2.
Jautienos antrekotą dedame ant pjaustymo lentelės ir gerai pagaląstu peiliu pjauname jį horizontalioje plokštumoje (pilnai neperpjauname). Atverčiame antrekotą lyg knygą. Angliškai toks steiko pjovimo būdas vadinasi Butterfly technique.

3.
Atverstą antrekotą pjaustome siauromis juostelėmis (maždaug 14 x 2 cm)

4.
Antrekoto juosteles dedame į dubenėlį ir užpilame pusę sumaišyto padažo. Paliekame pasimarinuoti apie 15 min.

5.
Smidrus apšlakstome alyvuogių aliejumi

6.
Imame vieną antrekoto juostelę ir vyniojame ją ant smidro. Mėsą prie smidro galime pritvirtinti dantų krapštuku.

7.
Kepame 200 laipsnių uždarame grilyje po keletą minučių iš abiejų pusių. Prieš smidrus apverčiant ir apvertus, patepame juos likusiu padažu.

8.
Iškepusius smidrus pabarstome smulkintais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.




admin · 2022-09-06 12:00 · 413 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt