INGREDIENTAI: 5 lakštai filo tešlos
1 vienetas vištienos krūtinėlės (apie 200 g)
150 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas paprikos
2 saujelės špinatų
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Pabarstykite druska ir pipirais. Palikite pasimarinuoti.
2.
Papriką taip pat supjaustyti kubeliais. Sūrį sutarkuoti.
3.
Tešlos lakštus supjaustyti į nedidelius kvadratus, maždaug tokio dydžio, kad įdėjus į keksiukų formeles, dar liktų išlindę krašteliai.
4.
Keksiukų kepimo formoje kiekvienam krepšeliui dedame po 3-4 filo tešlos kvadratėlius, formuodami krepšelius. Kiekvieną kvadratėlį patepti aliejumi.
5.
Į tešlos krepšelius dėti vištienos krūtinėlės kubelius, papriką, ant viršaus užberti tarkuotą sūrį.
6.
Krepšelius kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Likus kepti mažiau nei 5 min, papuoškite krepšelius špinatų lapeliais.
7.
Skaniausia valgyti atvėsusius, bet galima skanauti ir karštus, ką tik iš orkaitės ištraukusius, dar garuojančius spalvinguosius krepšelius! Skanaus!
Patarimai:
•
Naudoju tešlos lakštus pirktus iš parduotuvės, galima naudoti bemielę sluoksniuotą tešlą. Ją būtina kuo ploniau iškočioti.