AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus (arba pagal skonį)
1 stiklinė kefyro
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
1 sauja razinų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
3.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki masė pabals ir tūris ženkliai padidės. Supilti kefyrą bei aliejų, šaukštu šmaišyti.
4.
Suberti vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos, išmaišyti. Per kelis kartus įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart švelniais judesiais išmaišant, jog neliltų sausų miltų. Suberti razinas, išmaišyti.
5.
Kekso formą patepti trupučiu sviesto (arba aliejaus) ir pabarstyti trupučiu miltų. Supilti tešlą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 50-60 min (iki įkišę medinį pagaliuką į storiausią kekso vietą, jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla).
7.
Iškepusiam keksui leisti visiškai atvėsti, o tada skanauti. Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.