INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
3 kiaušinių trynių
1 a. š. kepimo miltelių
1 - 1,5 stiklinės miltų
Įdarui:
800 g varškės
4 kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
1 pakelio vanilinio pudingo (arba 3 - 4 v. š. krakmolo);(aš dedu krakmolą)
Vanilės ekstrakto
1 skardinės ( didelės) konservuotų persikų
Viršui:
3 kiaušinių baltymų
0,5 stiklinės cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi gana tiršta. Ją sukrečiame į kepimo skardą ir išlyginame. Ruošiame įdarą: kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame pudingo miltelius (arba krakmolą), varškę ir vanilę ir gerai išmaišome iki vientisos, be varškės gumuliukų, masės. Supilame viską į skardą ant tešlos. Persikus supjaustome ir sudedame ant varškės. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temp. ir kepame apie 45 minutes. Tuomet ant viršaus sudedame kiaušinių baltymus, gerai išplaktus su cukrumi, vėl dedame į orkaitę ir dar kepame apie 15 munučių.