INGREDIENTAI: 1 litras pieno
400 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį, paplakti šluotele, pilti dalį pieno ir suberti miltus. Išmaišyti, masė turi būti tiršta. Tuomet po truputį pilti likusį pieną ir gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumuliukų. Galima masę perlieti per sietelį.
2.
Į dubenį su tešlą įberti cukraus, druskos ir dar kartą permaišyti.
3.
Keptuvę patepti aliejumi, įkaitinti, pilti samtelį tešlos, sukiojant keptuvę paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotį ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps.
4.
Iškepusius blynus galima pagardinti mėgstamu įdaru ir susukti arba valgyti karštus, tik ką iškeptus.