TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-19 04:51
Tinginių Napoleonas su plikytu kremu ir uogų pertepimu
Tinginių Napoleonas su plikytu kremu ir uogų pertepimu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
825 gramai sluoksniuotos tešlos (tinka pirktinė šaldyta ir atitirpinta)
Kremui:
1 ir 1/10 litro pieno
8 vienetai kiaušinių trynių
3/4 stiklinės cukraus
3/4 stiklinės miltų
150 gramų sviesto
šiek tiek vanilės aromato
Pertepimui:
300 gramų šaldytų uogų
pagal skonį cukraus
100 mililitrų vandens
9 gramai želatinos
Papuošimui:
šiek tiek migdolų drožlių
šiek tiek kakavos
šiek tiek kokoso drožlių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą padalinti 6 dalis, truputį pakočioti ir kepti 6 atskirus lakštus iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol tešla išsipūs ir pradės rusti.

2.
Kremui miltus pakepinti keptuvėje, kol pradės rusti, tuomet atvėsinti ir sumaišyti su cukrumi bei kiaušinių tryniais. Pieną užvirinti su vanile ir plona srovele, nuolat maišant, supilti į miltus. Pakaitinti, kol sutirštės, įmaišyti sviestą ir palikti atvėsti.

3.
Uogų pertepimui uogas užvirinti su vandeniu ir cukrumi, nukaisti ir suberti želatiną. Gerai išmaišyti, kad ištirptų ir palikti atvėsti.

4.
Į lėkštę, kurioje tieksime tortą, dedame tešlos lakštą, tepame uogų, tuomet du sluoksnius su kremu, vėl sluoksnį su uogomis ir dar du sluoksnius su kremu. Viršų ir kraštus aptepame kremu, jei jo liko. Tortą nakčiai paliekame šaldytuve, o ryte puošiame migdolų drožlėmis, kakava bei kokosais.




admin · 2022-09-01 03:00 · 177 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt