INGREDIENTAI: 250 gramų sluoksniuotos tešlos (mano buvo 3 lapeliai)
200 gramų karštai rūkyto kumpio
6 šaukšteliai pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite (jeigu naudojate šaldytą) ir truputį pakočiokite, jog būtų plonesnė. Kiekvieną lapą supjaustykite išilgai daugmaž 5 cm pločio pailgomis juostelėmis.
2.
Kiekvienos juostelės vidurinę dalį ištepkite pomidorų padažu. Per visą ilgą, vieną kraštą išklokite plonai pjaustytomis kumpio riekelėmis taip, kad dalis kumpio išsikištų iš už tešlos krašto. Užlenkite ilgąjį tešlos kraštą, susukite viską į ritinėlį. [url=https://www.youtube.com/watch?v=5rGrwvEjZIQ]Čia rasite[/i] video kaip daromos panašios rožytės tik saldžios (su obuoliais, o ne su kumpiu), bet pats pjaustymo-sukimo principas toks pat.
3.
Paruoštus pyragaičius dėkite į keksiukų formeles. Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30, kol gražiai rustels.