TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Drėgnas graikinių riešutų pyragas
Drėgnas graikinių riešutų pyragas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
200 gramų graikinių riešutų
100 gramų sviesto
100 gramų manų kruopų
80 gramų pieno
90 gramų cukraus
2 šaukšteliai malto cinamono
8 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto imbiero
1/4 vieneto muskato
2 gramai druskos
Sirupui:
200 gramų vandens
70 gramų medaus
1 vienetas citrinų
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį džiūvėsėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti riešutus.

2.
Skrudinti orkaitėje įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 minutes iki kol parus.

3.
Kai riešutai paskrus, atvėsinti, tuomet sumalti.

4.
Į dubenį berti sumaltus riešutus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, imbiero miltelius, įtarkuoti muskato riešuto, berti druską ir išmaišyti.

5.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išplakti. Po vieną įmušti kiaušinį nuolat įplakant. Suberti riešutų ir kitų birių produktų mišinį, išmaišyti mentele, supilti pieną, išmaišyti.

6.
Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais, supilti paruoštą tešlą.

7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Aš iškepė tikrinti mediniu pagaliuku - neturi būt visiškai sausas, dar truputį aplipęs turi būti.

8.
Sirupui į puodą pilti vandens, dėti medų, išspausti citrinos sultis, smulkiai nutarkuoti žievelę ir virti apie 8 minutes iki kol skystis taps tirštesnis, lyg sirupas.

9.
Iškeptą pyragą palikti iki kol šiek tiek atvės, tuomet pabadyti peiliu, sulaistyti sirupu ir palikti iki kol visiškai atvės arba skanauti dar šiltą. Išimti iš formos ir patiekti su padažu, ledais.




admin · 2022-08-30 09:00 · 189 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt