AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų sausainių
80 gramų sviesto
Įdarui:
1 kilogramas varškės
250 gramų grietinės (riebios)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos razinų (nebūtina)
3 šaukštai miltų
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sumalti, sumaišyti su tirpintu sviestu. Formos dugną (naudojau apvalią 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi ir suberti sausainių trupinius. Gražiai vienodai paskirstyti per visą plotą, rankomis paspaudžiant, kartu suformuojant pyragui sieneles.
2.
Įdarui varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu (nebūtina, bet tada pyragas būna kremiškesnis, vienalytis). Į varškę suberti cukrų, vanilinį cukrų, miltus, mušti kiaušinius, sukrėsti grietinę ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberti razinas (jei naudojate) ir dar kartą išmaišyti.
3.
Varškės masę krėsti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir šauti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 C temperatūros.
4.
Kepti apie 1 valandą iki pyrago viršus sutvirtės ir šiek tiek paruduos.
5.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti ir sutvirtėti.
Patarimai:
•
Jeigų matysite, kad pergreit ruduoja pyrago krašteliai kol jis dar neiškepęs, sumažinkite orkaitės temperatūrą arba pyrago viršų pridenkite folija ar kepimo popieriaus lapu.
•
Kad razinos nenusėstų į pyrago dugną, jas galima apvolioti miltuose.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.