TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Traškios keptos saldžiosios bulvytės
Traškios keptos saldžiosios bulvytės

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
1 vienetas saldžiųjų bulvių (apie 500 g)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1/4 šaukšto druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį traškioms bulvytėms)
Pirmas variantas:
125 gramai majonezo
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 šaukštas agavos sirupo
1 šaukštelis garstyčių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio kajeno paprikos milteliai
Antras variantas:
125 gramai majonezo
62 gramai grietinės
0.5 vieneto avokadų (didelio, sunokusio)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
1 pundelis petražolių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).

2.
Paruoškite saldžiąsias bulvytes. Saldžiąją bulvę nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Stenkitės, kad jie būtų kuo plonesni (maždaug 0,5 cm) ir vienodo dydžio, kad bulvytės keptų tolygiai ir iškeptų traškios.

3.
Suberkite bulvių lazdeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apiberkite šaukšteliu kukurūzų krakmolo ir ketvirčiu šaukštelio druskos. Išmaišykite, stengdamiesi, kad bulvytės pasidengtų kuo tolygiau. Apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir dar kartą permaišykite.

4.
Paskleiskite bulvytes ant kepimo skardos kuo tolygiau, vienu sluoksniu, palikdami tarpelius. Tai leis bulvytėms gardžiau apskrusti.

5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, priklausomai nuo to, kokio storio lazdelėmis supjaustėte bulvytes. Stebėkite, nes bulvytės labai greitai gali suskrusti ir perkepti.

6.
Iškeptas apiberkite prieskonių mišiniu traškioms bulvytėms.

7.
Kol bulvytės kepa, paruoškite padažus. Rūkytos paprikos padažui visus ingredientus labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.

8.
Avokadų padažui visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

9.
Iškeptas bulvytes patiekite su padažais.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-08-29 09:00 · 286 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt