TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Šašlykai su kopūstų sultimis ir keptomis grill daržovių salotomis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos (naudojome papilvę, “Iberico“)
100 gramų rausvųjų svogūnų
50 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų kopūstų sulčių
20 gramų krapų
20 gramų petražolių
20 gramų česnako
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų pastarnoko
200 gramų morkų
200 gramų burokėlių
200 gramų saldžiųjų bulvių
100 gramų poro
50 gramų laiškinių česnakų
50 gramų alyvuogių aliejaus
Padažui:
100 gramų ridikėlių
100 gramų marinuotų svogūnėlių
100 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų krapų aliejus
50 gramų kopūstų sulčių
50 gramų žalumynų
50 gramų citrinų
20 gramų česnako
20 gramų svogūnų laiškų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiauliena supjaustoma kubeliais, sudedama į dubenį.

2.
Svogūnai ir česnakas supjaustomi smulkiais kubeliais, žalumynai susmulkinami, sudedami į dubenį su kiauliena. Supilamos kopūstų sultys, aliejus.

3.
Mėsa gerai įtrinama marinatu. Marinuojama 30 minučių.

4.
Kiaulienos gabaliukai suveriami ant iešmų. Kepami įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros kepsninėje iki 15 minučių. Pasūdoma.

5.
Garnyrui daržovės supjaustomos stambiais gabaliukais, pašlakstomos aliejumi ir kepamos įkaitintoje iki 190 - 200 C laipsnių temperatūros kepsinėje apie 30 minučių iki kol apskrunda, tuomet supjaustomos.

6.
Padažui susmulkinami žalumynai, ridikėliai, svogūnėliai ir česnakai, pilamas aliejus, kopūstų sultys ir krapų aliejus, garstyčios, išspaudžiamos citrinos sultys, įpjaustoma citrinos odelė. Išmaišoma, gardinama druska.

7.
Daržovės dedamos į dubenį, suberiami smulkinti žalumynai. Išmaišoma.

8.
Viskas tvarkingai išdėliojama lėkštėje.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2022-08-27 12:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt