INGREDIENTAI: 700 gramų jautienos išpjovos (T-bone dalis, naudojau sausai brandintą)
250 gramų morkų (mažų arba lazdelėmis pjaustytų didelių)
3 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas medaus
1 vienetas greipfrutų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Prieš gamindami steiką palaikykite kambario temperatūroje bent valandą, kad atšiltų.
2.
Garnyrui morkytes trumpai apkepinti ant griliaus grotelių (arba tiesiog karštoje sausoje keptuvėje).
3.
Tada morkytes perkelti į gerai įkaitintą keptuvę (idealu - špižinę). Įspausti greipfruto sultis, išmaišyti. Morkytes vis pamaišant troškinti apie 4 - 5 minutes, kad šiek tiek suminkštėtų.
4.
Dėti medų, actą.
5.
Ant gerai įkaitintos kepsninės grotelių dėti steiką ir kepti iš pradžių po 3 minutes iš abiejų pusių.
6.
Tada toliau kepant pradėti stebėti termometru steiko vidinę temperatūrą. Kai temperatūra pasieks 54 laispsnius, nuimti nuo grotelių ir palikti pasiilsėti bent 5 minutes (galima suvynioti į foliją), jog sultys steiko viduje tolygiais pasiskirstytų.
7.
Steiką patiekti su keptomis morkytėmis.
8.
Patiekiant steiką pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.