INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (didelių)
230 gramų cukraus
230 gramų miltų
65 gramai aliejaus
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Pertepimui:
900 mililitrų jogurto (tokio paties skonio, kaip želė)
500 mililitrų vandens (karšto)
154 gramai želės (2 pakeliai, mėgstamo skonio)
Sulaistymui:
300 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų (reikės sulčių)
5 šaukšteliai cukraus
Papuošimui:
šiek tiek uogų (arba vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius plakti elektriniu plakikliu su cukrumi ir vanilinu cukrumi apie 5 minutes, kol masė patrigubės ir pabals. Beplakant plona srovele supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti nuo dugno link viršaus lengvai, bet kruopščiai.
2.
Tešlą pasidalinti i 3 lygias dalis ir pilti po vieną į 28 centimetrų skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir išteptą sviestu. Kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje apie 10-12 minučių, kol vos paraus.
3.
Jogurtą atšaldyti. Paruošti žėlė, naudojant pusę normos karšto virinto vandens. Pilti ne 500 mililitrų, kaip rašo vienam pakeliui, o 250 mililitrų - iš viso 500 ml dviems pakeliams. Paruoštą žėlė dėti į šaldytuvą.
4.
Kai žėlė pradės vos stingti, bet dar bus ne stangrios, o minkštos konsistencijos, ją elektrinių plakikliu gerai išplakti iki putų, tada po truputį supilti gerai atšaldytą jogurtą ir plakti apie 10 minučių, kad susidarytų daug mažų oro burbuliukų.
5.
Išspausti citrinos sulčių ir išmaišyti su cukrumi ir vandeniu.
6.
Pasiruošti formą nuimamais kraštais, dėti vieną biskvitą, jį palaistyti citrinos tirpalu, pertepti trečdaliu putėsių, tada dėi kitą biskvitą ir viską kartoti.
7.
Gražiai išlyginti višų, papuošti uogomis ar vaisias ir dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.