INGREDIENTAI: Tešlai:
210 gramų miltų
100 gramų sviesto (ar margarinas)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 centimetras imbiero
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų sulčių (konservuotų persikų )
90 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukštai želatinos
1 šaukštas medaus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 centimetras imbiero
1 šaukštelis citrinų sulčių
Papuošimui:
200 gramų konservuotų persikų
4 vienetai kivių
1 saujelė uogų
3 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame torto pagrindą. Margariną ištirpinti ant garų, į jį supilti grietinės, sumaišytos su kepimo milteliais, druska, cukrumi ir kiaušino plakiniu, mišinį. Įtarkuoti imbiero pusę ir gerai išminkyti.
2.
Iškloti tešla skardą ir padėti šaltai bent 15 minučių.
3.
Tešlą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Jei ištraukus kepinys turi pūslių, jas smailiu peiliu prapjauti ir prispausti pagrindą prie dugno.
4.
Gaminame kremą. Trumpai paplakti grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Sudėti į ją maskarponę, supilti sutirštintą pieną, medų, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Įtarkuoti imbiero šaknies, įpilti citrinos sulčių ir gerai išmaišyti. Aš tai darau smulkintuvu.
5.
Persikų sultyse paruošti želatiną pagal instrukciją ir vėl maišant maišytuvu aš supilu į baltą masę.
6.
Kremą supilti ant torto pagrindo ir padėti šaltai, kol sustings.
7.
Išdėlioti vaisius.
8.
Užpilti kivius įveikiančia žele - cukrumi, paruošta pagal instrukciją ant pakuotės.
9.
Vėl padėti šaltai.
10.
Kraštus dar galima apglaistyti cukraus pudros - citrinos glaistu, ir apiberti riešutais, kas mėgsta.