INGREDIENTAI: 2 kilogramai pomidorų
700 gramų raudonosios paprikos
200 gramų aitriosios paprikos
200 gramų graikinių riešutų
100 mililitrų aliejaus
50 gramų druskos
2 galvos česnako
1 sauja petražolių (šviežių)
1 sauja kalendros (šviežios)
1 sauja baziliko (šviežio)
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltų lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus, paprikas ir čili sumalti mėsmale arba susmulkinti virtuviniu kombainu.
2.
Gautą tyrę sudėti į didelį puodą ir virti apie 45 - 60 minučių ant vidutinės ugnies, kol skystis pagaruos ir padažas sutirštės.
3.
Tada sudėti smulkiai kapotas prieskonines žoleles, maltus prieskonius ir susmulkintus graikinius riešutus. Įspausti česnaką, supilti druską ir aliejų. Viską gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies pavirti dar apie 15-20 minučių.
4.
Karštą padažą supilstyti į švarius stiklainiukus, uždaryti steriliais dangteliais, pastatyti stiklainius dangteliais žemyn ir leisti pamažu atvėsti.