INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos (maltos)
2 riekės juodos duonos (be plutelės)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį pieno
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną susmulkinti.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, suberti svogūną ir apkepti kelias minutes. Tuomet atidėti atvėsti.
3.
Į dubenį sudėti duoną, užpilti pienu ir palikti iki kol išmirks.
4.
Į dubenį dėti kiaulieną, duoną, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius maltai mėsai, pipirus, druską, svogūnus ir išmaišyti.
5.
Iš paruoštos masės formuoti šnicelius. Kiekvieną apvolioti džiūvėsėliuose.
6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Sudėti šnicelius ir kepti vis pavartant po kelias minutes iki kol iškeps.
Patarimai:
•
Prieš apvoliojant džiūvesėliuose, šnicelius galite pamirkyti dar ir į kiaušinio ir pieno plakinį.
•
Šnicelius galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje. Kepant orkaitėje, trumpai iš abiejų pusių apkepti šnicelius keptuvėje, tada į kepimo formą ištiestą su kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitė apie 20 minučių. O jei prieš tai neapkepant, šnicelius apšlakstyti aliejumi ir kepti kepti iki pusvalandžio.